Webb

Få fler affärer med ny hemsida

Hemsidor är inget nytt, men spelplanen och vad som är en bra hemsida ändras hela tiden. Därför krävs det att man som företagare är påläst och avsätter tid för att säkerställa att man är med i matchen. En hemsida är inte något som bör lämnas åt slumpen, utan kräver löpande arbete, service och investering.

 

Varför hemsida från Distance?

Vi hymlar inte med att man kan bygga sin hemsida själv, och vi uppmuntrar dig gärna att försöka. Men vi finns också här när du har frågor eller när du vill ha experthjälp. Vi fokuserar inte bara på ett snyggt yttre, utan för oss är det viktigaste att ta reda på vad hemsidan ska göra för dig, och sedan tar vi fram en plan och en strategi på hur vi uppnår dina mål. Du ska inte bara bli nöjd när din nya hemsida går live. Du ska älska att arbeta och växa med den under lång tid!

Bygga hemsida

Let’s talk webb!

10 + 4 =

Vad ska man tänka på när man bygger en hemsida?

 

 

Det är idag inte speciellt svårt att bygga en hemsida själv, men som mycket annat kräver det att man investerar en hel del tid för att lära sig grunderna, vad som är viktigt och hur verktyget fungerar. Här listar vi några saker som är viktiga när man bygger en hemsida:

Syfte och målgrupp

Innan man sätter igång är de viktigaste frågorna “Vad är syftet med hemsidan?” och “Vem ska använda den?”. Detta för att kunna fokusera på vilket problem hemsidan ska lösa och för att den ska bli mer relevant och användarvänlig.

Tillgänglighet

När man arbetar med hemsidor landar man ofta i uttrycket “lätt att säga, svårt att göra”. Det är ju självklart att en hemsida ska vara lika enkel att använda och läsa på både en stor skärm och en liten skärm. Men det kräver att man gör jobbet också. Förutom att säkerställa att bilder och texter går att se och läsa utan att zooma in (eller ut) kan det krävas att man ser över knappar och klickbara element så att de gör sitt jobb även på små skärmar.

Snabbhet och laddtid

Det finns många faktorer som påverkar hur snabbt en hemsida laddar. Det du kan göra själv är att inte använda fler “tunga” element än nödvändigt, t.ex. video, bilder, m.m. De bilder du använder bör anpassas och komprimeras innan de laddas upp på hemsidan. Utöver innehållet på sajten påverkas laddtiden av hosting (var hemsidan finns), plattform (vilket verktyg som använts för att bygga hemsidan), m.m. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur du kan få din hemsida att ladda snabbare. Du kan också testa din hemsida med Googles PageSpeed Insights.

Säkerhet för dig och dina användare

Hade du gått in i en butik eller en byggnad om du möttes av en skylt som sa “Den här byggnaden är inte säker. Vill du verkligen gå in?”. Knappast. Trygga dina besökare genom att installera ett SSL-certifikat på hemsidan. Utan SSL riskerar du också att sjunka i ranking på Google. För din egen säkerhet bör du se till så att din hemsida är skyddad från yttre attacker och intrång. Enklast är att kontakta din hostingpartner eller andra branschkunniga.

 

Hemsida i WordPress

Mer än var tredje hemsida världen över är idag byggd i WordPress. Det gör WordPress till världens mest populära CMS (Content Management System). Styrkan ligger i att det är tillgängligt för alla och att det är byggd på öppen källkod som gör det möjligt för vem som helst att delta i plattformens utveckling. 

 

Vilka är fördelarna med att bygga sin hemsida i WordPress?

Några av fördelarna med att bygga sin hemsida i WordPress är att man äger sin hemsida och är fri att flytta den vart man vill, samt att där finns nära oändliga utvecklingsmöjligheter för den som kan och vill. Då WordPress har så många användare finns där gott om guider, tips och trix för att lära sig mer. 

En annan fördel är det enorma utbud av teman och tillägg som gör att man kan anpassa hemsidans utseende och implementera i stort sett vilken funktionalitet som helst.

 

Varför köpa hemsida i WordPress från Distance?

Distance har lång erfarenhet av att bygga hemsidor i WordPress. Vår målsättning är alltid att skapa en hemsida som är lika enkel att använda för dig som för dina kunder. Våra experter är måna om att du ska bli nöjd och tvekar därför inte heller att utmana dina önskemål för att undvika att hemsidan blir onödigt komplex eller långsam.