Falkenberg – sökmotoroptimering

Seo Falkenberg

Behöver du hjälp med SEO i Falkenberg? Låt vår byrå ta den rollen! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Falkenberg kan vi hjälpa dig synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder på din hemsida. På denna byrå finns lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO för många olika typer av hemsidor. Ta kontakt med Distance för bättre resultat.

 

SEO Falkenberg

Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Att öka din synlighet online ökar också dina chanser att få fler besökare till din hemsida, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på. Distance är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Falkenberg, men också i hela Sverige.

Hur fungerar SEO i Falkenberg?

 

SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på nätet efter tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att göra hemsidor synliga på Google och andra sökmotorer. Syftet med SEO är att få hemsidor att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för den specifika hemsidan i fråga. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

Lokal sökmotoroptimering i Falkenberg
Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

Sökmotoroptimering

Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page och off-page. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av sökmotoroptimering, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom sökmotoroptimering som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar skapar en framgångsrik SEO-strategi.

 

Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

 

Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart synas lokalt på online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med.

Google My Business (GMB)

Om du driver ett lokalt företag som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det en mycket bra idé för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt då Google My Business är det resultat som Google visar om du söker efter lokala företag. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten.

Det är helt kostnadsfritt att använda denna tjänst, det är enbart ett krav att du ska någon form av ansikte mot ansikte-interaktion med kunderna. Detta innebär att man inte kan skapa en Google My Business-notering om man arbetar 100 % över nätet.

Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

 

Let’s talk local SEO!

11 + 11 =

Om Falkenberg

 

Falkenberg är en tätort i Halland, som ligger på Västkusten. I Falkenberg finns det 46 245 invånare. Man tror att Falkenberg ska ha grundats år 1200, då det är från den tiden man har funnit de första skriftliga beläggen. Staden tillhörde Danmark tidigare, precis som resterande Halland. Falkenberg centrum ligger väster om Ätran, där även stora delar av stadens butiker, restauranger och caféer, samt gymnasieskola ligger. Öster om Ätran ligger bland annat Skrea strand och Klitterbadet.

Falkenberg, som är en gammal hamnstad, har även ett rikt näringsliv där mycket ingår i livsmedels- och verkstadsindustrin. Exempel på detta är Carlsberg Sverige, Arla mejeri och Falkenbergs Laxrökeri. Även fast Falkenberg är en mindre stad så finns det mycket göra så som att besöka mysiga caféer, restauranger och museer. I Falkenberg finns även en av Sveriges finaste stränder, Skrea strand.

Har du ett företag i Falkenberg och behöver hjälp med att öka trafiken till din hemsida? Distance hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, vi arbetar med allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor. Kontakta vår byrå för professionell hjälp.